Friday, September 28, 2007

Modern Cennet & Cehennem Hikayesi

Steven Hawking hakkında uzun süre önce okuduğum bir haberde bazı teoremlerinde çıkış yolu bulamadığı için tanrının varlığına inanabileceğini söylediği yazıyordu. Bilim tarihine bakacak olursanız ortaya atılan önemli sorulara genelde 50 yıl sonra cevap bulunduğunu göreceksiniz.* Bilmediğimiz bu kadar çok şey varken Hawking' in kendi yaşamına tüm cevapları sığdırmayı çalışma arzusu gerçekten rastlantısal denebilir.

Ben ise şimdi Hawking' in aksine dinsel bir inanca bilimsel bir zemin oluşturmaya çalışacağım.

Cennet ve Cehennem hikayesi.

Yıl 5863. Küresel ısınma ve sonra soğuma, nükleer kirlilik, salgınlar, küresel terorizm, genetiksel uyumsuzluklar ve değişimler, volkanik patlamalar, robotların istilası derken dünyaya çarpası beklenen meteor öncesi insan oğlu dünyasını terketmek zorunda kalır. Ancak o zaman da bugünkü gibi dünyanın tüm nüfusunu taşıyabilecek kadar yeterli uzay aracı olmayacaktır. Yolculuk uzundur. Sadece seçilmiş kişiler yeni dünyaya yani cennete gidebilecekken, seçilemeyen kişiler ise cehennemde terkedileceklerdir. Seçilme kriteri ise umduğunuz şekilde sadece banka hesaplarındaki sıfırlar olmayacaktır. Bilim ve din adamları, politikacılar, sosyologlar gibi gruplardan oluşacak bir kurul kriterleri belirleyecektir (hollywood komiklikleri) . Kriterler arasında entellektüel ve bilimsel bilgi seviyesi, deneyim, mevki, sağlık, yaş, suç oranı gibi bircok kriterin yanında malesef banka hesaplarındaki sıfırlar pek yer almayacaktır. Dünyadan geri dönüşü olmayan bir yolculukta hangi gezegene gidiyorsanız gidin banka hesaplarınızdaki sıfırları taşımanız mümkün yada cebinizdeki pırlantayı yanınızda götürmenin bir anlamı olmayacaktır. Yeni düzende bunlar geçerliliğini yitirecektir. Geri de kalanlar cehennemi yaşarken terkedenler ise cennete gitme umuduna sahip olacaklardır. Ve bu cennet cehennem hikayesi insan oğlu varoldukça kendi tekrarlamaya devam edecektir.

Bazen düşünüyorum. Bilim adamı olsaydım (bilim üzerine zamanımın çoğunu harcamaktan bahsediyorum) acaba daha mutlu olur ve insanlığa daha fazla yararım olurmuydu?

Bunun cevabını 5863 yılından önce öğrenmem biraz zor olabilir :)

oa

No comments: