Sunday, July 08, 2007

Deniz, Kum, Alkol ve Indie Tınıları

Son olarak üç yıl önce gitmiş olduğumuz Solar Beach' i bu sefer Radar Live kapsamında şereflendirme fırsatına haiz olduğumuz 1 temmuz günü insan umduğunu değil bulduğunu keşfeder ve dinler sözünüm doğruluğunu ve mutluluğunu yaşadık. Neyseki He-man huylu şahsiyet bu sefer etrafla fazla interaktiviteye girmeden günümüzü problemsiz ancak alkollü ve yorgun tamamladık, haftamız da bir o kadar yorgun ve zorlu geçti.
Şu dinleme faslına geri dönecek olursak, Sakin adlı grubun gerek web sitelerine sonrasında biraz göz atmamla ve gerekse Mor ve Ötesi solistininin de kendilerini konserleri sırasında saflarımızda izliyor olmasının kafamda yarattığı dank etkisi, adamların politik bir duruşa sahip olduğunu açıkça gösteriyor. Bu çok iyi, kötü ve kraliçe birşey. Neyse, sanırım bugüne kadar dinlediğim en Indie sound'una yakın Türkçe sözlü Türk grup. Birazcık Editors benzetmesi yapmak isterim ama eminim böyle bir yakıştırma hoşlarına gitmeyecektir.
Purple and Beyond adlı kitabın yazarı Isaac James Ouzcan kitabının bir paragrafında aynen şöyle der; "Mary, benimle evlen, silahımdan ve kalemimden vazgeçeceğim." Eminim bu cümleden birşey anlamadınız, tüm kitabı okumadan da anlamak gerçekten çok zor.

Sakin' in ilgi çeken enstrümantel şu şarkısını beğenize sunmak isterim, şayet ben çok beğendim.


http://www.youtube.com/watch?v=IEgw3443aWA&mode=related&search=

PS: Çok yoğunum çok, 1-2 yıl içinde master yapmaya, akademik takılmaya, uzay ve müzik üzerine düşünmeye-çalışmaya, kitap okumaya ve kafa dinlemeye gitmek istiyorum. Biline.

oa

No comments: